interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Novi minimalizam u stanovanju na sajmu namještaja IMM 2018

Novi minimalizam u stanovanju na sajmu namještaja IMM 2018
U svijet uređenja domova sve se više „uvlači“ nova vrsta komfora i to onoga koji dolazi iz Skandinavije. Jedan od razloga je i taj što ovaj stil odiše optimizmom i svježim bojama. Donedavni ambijenti visokog sjaja zamijenjenji su namještajem od drveta, a opuštanje sve više dolazi do izražaja.

05.01.2018.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

Taj stil je jednostavan i topao. Dekorativan je, ali bez previše detalja. Elementi namještaja nisu voluminozni, što stvara vizualni mir i opuštenost. Primarna mu je uloga biti neprimjetan i omogućiti svu potrebnu funkcionalnost. U jednostavnom okruženju detalji poput ormara, fotelje, slike ili svjetiljke dolaze do punog izražaja. Iza jednostavnih linija nalazi se mnoštvo detalja koji će obogatiti prostor

  • 0

Kako postići minimalistički stil interijera? Potrebno je najprije razmotriti kriterije poput osobnih potreba ukućana. Netko voli neobičan izgled u kupaonici, dok drugi to isto voli u spavaćoj sobi. Minimalizam u dnevnom boravku lako može postati hladan umjesto toplog zbog krivog odabira materijala. Miješanje i povezivanje je temelj za stvaranje skandinavskog stila. Tajna je u pravom omjeru detalja, boja i volumena, baš kao što je u stvarnom životu potreban prvi omjer u svim aktivnostima, da bi se postigao kvalitetan život.

  • 0

Današnji ritam života stvara potrebu za prostorom u kome se možemo opustiti i smiriti u večernjim satima, nakon što primamo bezbroj informacija tijekom dana. Za mnoge je dom taj prostor opuštanja. To treba biti prostor koji je u osnovi jednostavan i ne zahtijeva puno posla oko održavanja, a vizualno je topao i ugodan. To se postiže zatvorenim prostorima za pohranu i čistim linijama namještaja.

  • 0

Tradicionalni stilovi života u Skandinaviji i Japanu pokazuju da minimalizam i komfor ne moraju biti u suprotnosti. Oni se oslanjaju na kombinaciju čistih linija sa toplim tonovima i materijalima poput drva i tekstila. Dozvoljene su i meke, zaobljene linije. Upotreba drva sa toplim tonovima (u koje spadaju toplo-bijela i siva), izbjegavanje nepotrebnih ukrasa te ograničenje na nekoliko predmeta koji će zabljesnuti u prostoru temelj je za ostavarivanje minimalizma i udobnog življenja. Rasvjeta igra vrlo važnu ulogu, jer je indirektna rasvjeta zaslužna za raskošne vizualne efekte te osjećaj udobnosti. Osnovni sastojak svega je unošenje osobnosti na minimalističku bazu.

  • 0

Sajam namještaja IMM u Koelnu 2018. godine će biti osobito zanimljiv, jer će skandinavski dizajneri i tvrtke pokazati što je novo u ovome stilu. Primarne boje miješaju se sa sivim tonovima te prigušenim pastelnim bojama što će biti baza za mješavinu urbanog i rustikalnog stila, minimalizma i šika. Skandinavski dizajn je u trendu kao nikada prije! Posjetite sajam IMM i uvjerite se u to!

  • 0

Foto: IMM

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se