interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Sajam „Salone del Mobile 2018“: Trendovska kuhinja za cijelu obitelj

Sajam „Salone del Mobile 2018“: Trendovska kuhinja za cijelu obitelj
Eurocucina, sajam kuhinja u Milanu i 2018. godine je pokazao svu raskoš i ljepotu trendovskih kuhinja. Evo primjera kako dobro opremiti kuhinju i zadovoljiti sve funkcionalne i estetske zahtjeve.

05.05.2018.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

Trendovska kuhinja povezana je sa blagovaonicom u jedinstven prostor, a povezuje ih šank ili otok. U ovom odabiru poželjno je naći poveznicu u materijalima kuhinje i blagovaonice, a trendovska tema drveta odličan je izbor. Povežite ploču blagovaonskog stola i noge stolica sa kuhinjskim frontama.

  • 0

Fronta šanka više ne mora biti nužno estetski element - ukusno aranžirane otvorene police prema blagovaonici zadovoljiti će dodatne potrebe za smještajem stvari, a svojom ležernošću dati će šarm cijeloj kuhinji.

  • 0

Prostor kuhinje maksimalno iskoristite za smještaj polica, ladica i izvlačnih elemenata. Police mogu biti potpuno zatvorene, ali i ostakljene pa će vidljivi sadržaji dodatno pojačati efekt otvorenih polica šanka.

  • 0

Kako bi kuhinja dobila na atraktivnosti u večernjim satima, ugradite led rasvjetu u otvorene police. Osim ugodnog radnog svjetla, ovaj ćete efekt često koristiti i za dekorativne svrhe kada niste u kuhinji.

  • 0

Ladice opremite dodatnom opremom, a kako bi bile što funkcionalnije ugradite razdjelnike za posuđe i tanjure, sitni pribor i alate.

  • 0

Za maksimalni estetski efekt, odaberite ugradbeni hladnjak, a hladnjak za vina iskoristite kao dekorativni element. Ugradbeni hladnjaci su nešto manjeg kapaciteta od samostojećih pa u ovom odabiru provjerite da li vam je važnija funkcija ili estetika.

  • 0

Sve dodatne uređaje, osim ugradbenih smjestite na radne plohe. „Kreativni nered“ je poželjan, ali prenatrpanost će stvoriti suprotan dojam pa učinite vidljim samo ono što je nužno.

  • 0

Zid od opeke dodatno će naglasiti prostor kuhinje ili blagovaonice, ali ne pretjerujte sa površinom, jer je ovaj efekt vrlo izražajan.

  • 0

Trendovska kuhinja je opremljena rasvjetnim tijelima velikih dimenzija, a idealna zona za njihovo postavljanje je šank ili otok. Kombinirajte rasvjetna tijela u različitim stilovima i bojama.

  • 0

Zelenilo u velikom i malom formatu također je nezaobilazno. Iskoristitite podne, zidne površine, ali i radne kako biste obogatili prostor zelenilom te stvorili malu prirodnu oazu.

  • 0

Kvalitetno opremljena i vizualno ugodna kuhinja biti će idalan prostor za rad i druženje cijele obitelji.

Foto: Team 7

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se